دلایل تبدیل کمال گرایی افراطی به افسردگی
تمامی ما انسان هستیم و هر کدام از ما نیز دارای یک سری از محدودیتها میباشیم. همین محدودیتها میتواند در نهایت سبب شود تا ما موفق به انجام بسیاری از کارها و یا تمام کردن بسیاری ار امور نشویم. حال اگر به کمال گرایی نیز مبتلا باشیم، به دلیل عدم توانایی در رسیدن به نتیجه دلخواه، دچار افسردگی خواهیم شد. در چنین شرایطی فرد با دو اختلال کمال گرایی و افسردگی روبرو میشود. به همین دلیل نیز حل کردن مشکل او سختتر خواهد شد.
انواع کمال گرایی
به طور کلی کمال گرایی افراطی را میتوانیم به دو دسته کمال گرایی خوب و کمال گرایی منفی تقسیمبندی کنیم. هر کدام از این موارد میتوانند دارای یک سری از خصوصیات و مشخصات باشند. به همین دلیل نیز بهتر است بدانید که کدام مدل از کمال گرایی میتواند اهمیت زیادی برای شما داشته باشد و کدام مورد نیز میتواند به ارتقا شما کمک کند.
کمال گرایی مثبت
در این مدل از کمال گرایی، معمولاً فرد انگیزه بیشتری نسبت به دیگران برای انجام کارهای مختلف دارد. او تلاش بیشتری را برای حل کردن مسائل و مشکلات دارد و قاعدتاً نیز دیرتر از دیگران دست از کار میکشد تا به خواستهها و اهدافی که دارد، دست پیدا کند.
کمال گرایی منفی
اما کمال گرایی افراطی منفی جنبه تاریک این اختلال است. در این مورد فرد به دلیل آن که توان انجام دادن تمام کارها و یا حتی تمام بخشهای کار را ندارد، دچار افسردگی، اضطراب و نگرانیهای بیش از حدی میشود که میتواند هم بر روی کیفیت کار او تأثیرگذار باشد و هم میتواند در نهایت سبب عدم انجام تمام کارهای محول شده به او شود.