عایق صوتی و حرارتی فوم پلی یورتان
عایق صوتی و حرارتی پلی یورتان یک نوع فوم پیشرفته است که از ترکیب شدن ایزوسیانات و پلی یول به دست میآید. این پوشش های پلیمری امواج صوتی را تا 55 دسیبل کاهش میدهند و مانع از نفوذ نم و رطوبت محیط به درون سلولهای خود میشوند. امروزه عایق های حرارتی و صوتی پلی یورتان به صورت تزریقی، لوله ای و نیم لوله ای، بلوکی و تخته ای به کار میروند.
اما برای استفاده بهینه از این عایق ها در صنایع مختلف بیشتر کاربران تمایل دارند تا عایق های پلی یورتان را به صورت فوم پاششی مورد استفاده قرار دهند. در ادامه این مطلب از وبسایت شرکت مهندسی اسپری فوم هر کدام از عایق های صوتی و حرارتی را معرفی خواهیم کرد. سپس کاربردهای مهم این عایق ها را هم معرفی میکنیم.
عایق های پلی یورتانی که به صورت سلول باز هستند به دلیل ساختار خاص و یکپارچه ای که دارند به عنوان عایق صوتی استفاده میشوند. این نوع عایق ها اغلب به شکل پاششی و تزریقی به کار میروند بنابراین علاوه بر کاهش صدا توانایی زیادی در مهار کردن تبادل انرژی فضاهای داخلی با محیط اطرافشان را هم دارند. پس این نوع فوم های پاششی پلی یورتان نوعی عایق صوتی و حرارتی هستند که در صنعت توانسته کاربردهای زیادی داشته باشند.
کاربرد های عایق صوتی پلی یورتان
عایق صوتی و حرارتی پلی پورتان یک سیستم دو جزیی هستند که چگالی بسیار پایینی دارند. بنابراین عایق صوتی پلی یورتان در صنایع مختلفی مورد استفاده قرار میگیرد مانند:
- داکت ها
- آسانسورها
- موتورخانه ها
- روف گاردن ها
- سقف بین طبقات
- پارکینگ های طبقاتی
- لابی سالن های اجتماعات
- عایق کاری نمای ساختمان
- لوله ها و تجهیزات آب و فاضلاب
- کف سیستم های گرمایش از کف
- وغیره
عایق حرارتی پلی یورتان
این نوع عایق پلی یورتان یک نوع فوم انعطافپذیر و سلول بسته به صورت جامد و سرد است. در واقع عایق های حرارتی پلی یورتان میتوانند در دماهای بالا و پایین به خوبی عمل کنند. همچنین باعث کاهش اتلاف انرژی در سازه های فلزی و بتنی شوند. به همین دلیل فوم های حرارتی پلی یورتان یک نوع عایق دائمی هستند که بیشتر جهت عایق کاری دیوار، سقف و پنجره ها به کار میروند. البته این پوشش های مدرن در بسیاری صنایع دیگر هم مورد استفاده قرار میگیرند.
کاربرد های عایق حرارتی پلی یورتان
عایق صوتی و حرارتی پلی یورتان به دلیل مقاومت زیادی که در انتقال حرارت های بالا و پایین دارند پس در حوزههای مختلفی به کار میروند مانند:
- پتروشیمی
- میادین گازی
- ساخت سوله
- مخازن صنعتی
- صنایع هوا فضا
- ساخت هواپیما
- ساختمان سازی
- صنعت داروسازی
- سقف های فلزی
- کانال های هوایی
- تولید ساندویچ پنل
- خطوط لوله های انتقال گاز
- سیستم های خنک کننده