نحوه عملکرد کمپرسورهای برودتی چگونه است
همان طور که گفته شد نحوه عملکرد کمپرسور ها به شکلی است که باید جریان هوا را خنک کنند، اما این کار به چه شکلی انجام میشود؟ برای آن که این قطعات عملکرد مناسبی داشته باشند، لازم است تا حتماً در همان ابتدای کار هوای خارجی به داخل کمپرسور مکیده شده و فشردهسازی شود. این کار باید به سرعت انجام شود و همین سرعت و قدرتی که در این بین استفاده میشود، میتواند سبب افزایش پیدا کردن دمای کلی هوا شود.
نمی توان هوای گرم را وارد سیستم کرد و لازم است تا حتماً این هوا مجدداً سرد شود. به همین دلیل نیز هوا پس از مکیده شدن به داخل کمپرسور از یک چرخه خنک کنندگی رد میشود که بتوان دمای آن را پایین آورد.
کاربرد کمپرسورهای برودتی
برای آن که بتوانید نحوه عملکرد یک کمپرسور برودتی را هرچه بهتر و سادهتر متوجه شوید، لازم است بدانید که چه مراحلی در عملکرد آن دخیل هستند و سبب میشوند تا کمپرسور بتواند کار کند.
تمامی این مراحل که شامل 5 مرحله اصلی و کلی میشوند را با نام چرخه خنک ساز میشناسند که شامل تبخیر، فشردهسازی، میعات، دریافت و انبساط میشود. در ادامه هر کدام را به صورت مختصر توضیح خواهیم داد.
سیستم های تبرید از چهار قسمت اصلی تشکیلشدهاند: کمپرسور برودتی، کندانسور، اواپراتور و دستگاههای انبساط. هرکدام از این بخشها وظیفه خود را دارند. هر تغییری در آنها باعث تغییر در سایر اعضا میشود.
بهطور خلاصه در مورد کار کمپرسورها میتوان گفت که این دستگاهها با صرف انرژی مکانیکی سیال را به مقدار زیاد به درون خود میکشند و سپس آن را فشرده میکنند. در مرحله بعد کمپرسور سیال را از یک چرخه خنککننده عبور میدهد تا دمای آن کاهش یابد. کمپرسورها قلب یک سیستم فشردهسازی هستند. رایجترین آنها در کولرها استفاده میشود. کمپرسورها جزء اصلی وسایل سرمایشی و گرمایشی، کولرها و کولرها هستند.
کمپرسورهای تبرید تهویه مطبوع و خنککننده هوا را انجام میدهند. نام کمپرسور به این محصولات دادهشده است زیرا این دستگاه سیالات مختلف را فشرده میکند.
ابتدا باید بدانید که کمپرسور های یخچالی صرفاً یک دسته از انواع کمپرسورهای برودتی را تشکیل میدهند. در حقیقت این دستگاهها و قطعات از دو دسته انواع کمپرسور های یخچالی و همچنین انواع کمپرسور های کولری تشکیل شدهاند. عملکرد و وظیفه اصلی آنها نیز تهویه هوا و همچنین خنک کردن هوا میباشد. اما چرا نام این دستگاهها را کمپرسور گذاشتهاند؟
کمپرسور ها در حقیقت میتوانند هوا را فشردهسازی کرده و سپس در کل سیستم به جریان درآورند. در اینجا نیز هم در یخچال و هم در انواع کولرها، این موضوع صدق میکند و کمپرسور های موجود میتوانند جریان هوا را فشرده و متراکم کرده و سپس به حرکت درآورند.